2016-09-12-kbo-kaag-en-braassem-tijdig-bespreekbaar-maken-van-het-levenseinde-1

2016-09-12-kbo-kaag-en-braassem-tijdig-bespreekbaar-maken-van-het-levenseinde-1

Voorlichting voor senioren over het tijdig bespreekbaar maken van het levenseinde

3 antwoorden
  1. addy camper
    addy camper zegt:

    Dag Yvonne,
    Wat een zinnige bijeenkomst was het vanmorgen in Rijpwetering! Ik was blij te bemerken dat er hier, aan de ‘andere kant van de A4′ ook zo’n aandacht voor is. Een contact als dit ga ik benutten. Vaardige mensen van het ouderenwerk, de KBO en overigen.
    In het kader van het NPPZ is over dit item een mooi project ingediend LUMC, VUmc , enz. en het is afwachten of de toekenning komt. Spannend.

    Kort kaartte ik het met je aan: ‘kunnen de huisartsen de toeloop van dit soort gesprekken aan?’, wat je beantwoordde met: nee.
    Je hebt hier vast ideeen over , hoe dit beter zou kunnen en, misschien wel, wat er al aan gedaan wordt… Graag zou ik dat van je vernemen en mijn ideeen hierover met je delen.

    Tot later, hoop ik.
    Groet,
    Addy Camper

    Beantwoorden
    • Yvonne G. van Ingen
      Yvonne G. van Ingen zegt:

      Dag Addy,
      Een compliment van jou, daar ben ik blij mee. Goed om te horen dat er vanuit het onderzoeksprogramma ook initiatieven zijn het levenseinde bespreekbaar te maken. Je vraagt me hoe te zorgen dat huisartsen de toeloop van gesprekken over het levenseinde aan kunnen. De opzet van mijn lezingen is ouderen voor te lichten en de weg te wijzen in de documenten die zij als informatiebron kunnen benutten. Daarmee hoop ik de huisartsen werk uit handen te nemen. De grote toeloop op de lezingen en het feit dat de eerste huisarts mij ingehuurd heeft, bevestigt mij in de gekozen koers. Helemaal mooi zou het zijn als de verzekeraar de huisarts hierin financieel compenseert. Immers het tijdig bespreekbaar maken van het levenseinde draagt bij aan zinnige zorg: beter voor de patiënten zelf en bovendien kostenbesparend. We gaan nu verzekeraars benaderen om dit initiatief te faciliteren.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *